Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τους κύβους με νερό μέχρι να γίνουν ζωμός. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σαφράν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για λίγο και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, περίπου για 15 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους σπόρους ροδιού, το κουκουνάρι (καβουρδισμένο) και ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία πιατέλα, στολίζουμε με σταφίδες και σερβίρουμε.