Χρόνος: 2:30 ώρες
Μερίδα: οικογενειακή
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, να σοταριστούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του ροδιού, το μισό κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάλι το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1,5 ώρα περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, τη ζάχαρη, την υπόλοιπη κανέλα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να ψηθεί 5-10 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Κουνάμε συχνά την κατσαρόλα, να ανακατευτεί η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό κόβοντας σε φέτες το κρέας συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.